Ιστορικό

Η ιστορία του χειριστηρίου μας, αρχίζει από το 1984 με προσωπικές κατασκευές του Ιωάννη Σωτηρίου, προσπαθώντας να αποφύγει τα συνεχή έξοδα από κατεστραμμένα Joysticks του εμπορίου, από τον 8χρονο τότε υιό του Δημήτριο Σωτηρίου παίζοντας Games στον αξέχαστο Commodore 64 και τον απίστευτα δυνατό τότε Spectrum Sinclair. Βλέποντας λοιπόν ότι τα χειριστήρια που έφτιαχνε τα ζήταγαν διάφοροι γνωστοί και φίλοι όταν τα έβλεπαν, γεννήθηκε η ιδέα του πρώτου Ελληνικού χειριστηρίου JOHN MICRO SYSTEMS το γνωστό JMS Professional Joystick.


Αργότερα το 1987 άρχισε η παντοδυναμία της εταιρίας CMS με το μεταλλικό Controller Super 8. Ήταν μικρότερο από το προηγούμενο JMS καθώς αρκετά βελτιωμένο, κυρίως στα κινητά μέρη και τα μέρη τριβής.


Μοχλός με το έλασμα και τους αντιτριβικούς δακτυλίους

Πλακέτα με τους μικροδιακόπτες

Κύκλωμα AutoFire

Η συνέχεια γνωστή το 1989 με το ακόμα και σήμερα περήφανο, πλαστικό βέβαια αλλά εξίσου δυνατό Controller Super 8+. Με 2 κουμπιά στην αρχή ακόμα και για PC αλλά σιγά σιγά εξελίχθηκε σε 4 κουμπιά (1992) και σε 6 κουμπιά (1993) όπου είναι στην τελική του μορφή. Η κατασκευή συνεχίστηκε μέχρι και το 2011. Το τελικό προϊόν πωλούνταν από την τελευταία σειρά κατασκευής του 2011 μέχρι και το τέλος του 2018 όπου έκλεισε και η εταιρία.

CMS Controller Super 8+ (1989 – 2011)

Κατά καιρούς από την πρώτη εμφάνιση των προϊόντων μας από το JMS, το μεταλλικό Controller Super 8,  μέχρι και το σημερινό Controller Super 8+, εμφανίστηκαν διάφορα άλλα εξίσου ανταγωνιστικά Ελληνικά joysticks αλλά και απομιμήσεις.


Η εταιρία μας για ένα διάστημα (1990-1991) κατασκεύαζε επίσης το ανοιχτόχρωμο “αδερφάκι” του CMS Controller Super 8+ το πλέον σπάνιο “THE KING”

THE KING (1990-1991)

Πριν την εξέλιξη του χειριστηρίου σε 4 κουμπιά δημιουργήθηκε η ανάγκη στους χρήστες για 2 χειριστήρια σε ένα PC. Έτσι κατασκευάστηκε το 1993 το Double Joy. Ήταν ένας μετατροπέας της θήρας παιχνιδιών του υπολογιστή σε 2. Έτσι δεν τσακωνόταν τα παιδιά, μικρά ή μεγάλα ποιος θα παίξει με το joystick και ποιος με το πληκτρολόγιο, με αποτέλεσμα να είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Double Joy adapter (1993)